Zgodili se bodo že 19. Kulturni dnevi KŠDD zapovrstjo!

V februarju bodo v prireditvenem centru Patriot v Slovenskih Konjicah potekali že 19. Kulturni dnevi Kluba študentov Dravinjske doline (KŠDD). V razponu štirih vikendov bomo tudi letos za vse obiskovalce našega najodmevnejšega projekta priredili kar se da različnih kulturnih vsebin. Obiskovalci bodo lahko v mesecu kulture uživali v vrhunskih koncertih, gledališki predstavi, večeru smeha, vinskih vibracijah, potopisnem predavanju ter likovni razstavi. V čast našemu največjemu slovenskemu pesniku, Francetu Prešernu, pa bo tudi letos izšla tradicionalna pesniška zbirka KŠDD.

KŠDD vsako leto tradicionalno organizira več kulturnih dogodkov v mesecu februarju, tokrat pod skupnim imenom Kulturni dnevi 2017. Letos bo projekt izveden že devetnajstič zapored in velja za enega najodmevnejših projektov kluba.

Tudi letos želimo mladim ponuditi kar se da veliko različnih kulturnih vsebin. Po dolgem času bodo Kulturni dnevi zopet trajali cel mesec in sicer se bodo dogodki izvršili v štirih vikendih. Mladim bomo tudi letos omogočili objavo pesniških del v pesniški zbirki KŠDD, ki izide v čast našemu največjemu slovenskemu pesniku, Francetu Prešernu.

Prvi vikend letošnjega projekta (3. in 4. februar) se bo v petek pričel z otvoritvijo likovne razstave del ustvarjalke SONJE HRASTNIK JANČIČ, v soboto pa se bo nadaljeval glasbeno in sicer bosta nastopila rap glasbenika NIPKE in TRKAJ.

Drugi vikend (10. in 11. februar) se bo pričel s petkovim VEČEROM SMEHA, ko se bodo na odru prireditvenega centra Patriot predstavili IMPROLIGAŠI in poskušali do solz nasmejati publiko, skozi improvizirano komedijo, ki bo nastajala sproti na podlagi predlog iz občinstva. V soboto bomo najprej pričeli z VINSKIMI VIBRACIJAMI in skupaj z Mladinskim centrom Dravinjske doline k sodelovanju povabili lokalne vinarje, da mlade poučijo o enološki kulturi, prav tako pa bo nekaj vin na voljo za degustacijo. Sam program bomo obogatili s predstavitvijo tradicionalne PESNIŠKE ZBIRKE KŠDD, kjer bodo avtorji in avtorice predstavile svoja dela. Osrednji večer se bo zaključil z druženjem ob koncertu skupine COVERLOVER.

Tretji vikend (17. in 18. februar) se po pričel s petkovim potopisnim predavanjem, na katerem bodo mladi iz turistične agencije KARETA predstavili enega izmed njihovih zadnjih potovanj. V soboto se bo izvršil mega koncert letošnjih Kulturnih dni, ko bo nastopila skupina TABU.

Zadnji vikend (24. in 25. februar) se bodo v petek na odru predstavili člani in članice gledališke skupine ZRNCA iz Slovenske Bistrice z lutkovno igro za odrasle »Kaj pa če je vse res?«. Sobotni zaključni koncert bomo v pustnih maskah proslavili s skupino SOUL, JAZZ IN JAZ.

Vljudno vabljeni, da se dogodkov udeležite. Vljudno prosimo, da obvestilo o Kulturnih dnevih delite naprej. Hvala.

 

Za več informacij smo vam na voljo na info@ksdd.si in telefonski številki: 041 600 027 (Jure Jevšenak, predsednik KŠDD). Spremljejte nas tudi na FB strani: Kulturni dnevi KŠDD