Koncert Nipke & Trkaj

V soboto, 4. februarja, ob 22. uri se bo dvorana konjiškega Patriota zazibala v hip hop ritmih. Na oder bosta namreč skupaj stopila dva slovenska rap mojstra – Nipke in Trkaj.

Boštjan Nipič, znan pod imenom Nipke, se z rap-om ukvarja že več kot 15 let. Prvič se je javnosti predstavil leta 2008 v duetu Overdose, s komadom Fiama.com. Sledili so kompilacijski albumi Experiment in Spaced Out, pisanja pesmi za druge izvajalce ter gostovanja z različnimi že uveljavljenimi imeni, kot so Siddharta, Zlatko, Trkaj, Emkej in Jadranka Juras.
Leta 2015 je izdal svoj solo album »Nipke«, v katerega je, kot pravi sam, vložil veliko časa, truda, predvsem pa velik del sebe. Produkcija njegovega prvega solo albuma je večinoma netipično hiphoperska in žanrsko obarvana od jazza do dubstepa, kar albumu daje specifičen zvok. Pri svojem delu je perfekcionist, njegova posebnost v rap-u pa je odličen občutek za melodijo in ritem, povezovanje kompleksnih besednih zlogov, dvojnih in trojnih rim, ki pa so povedane na preprost način, da jih lahko razume vsak. Nipkejev »vajb« je zelo sproščen in naraven.

Rok Terkaj, umetniško Trkaj, znan po svojih udarnih besedilih, se je z rap-om pričel ukvarjati že pri rosnih sedemnajstih letih, najprej kot »freestyler« in »battle MC«. Je tudi pisec besedil, novinar, popotnik, dvakratni slovenski zmagovalec v »freestyle battle-u« ter univerzitetni diplomirani teolog. Sodeloval je tudi z mnogimi umetniki, kot so Gibonni, Planet Asia, Janez Bončina, Bor Gostiša, Alenka Godec, Nermin Puškar, Jadranka Juras in Milenko Cvijetinović – Yamakashi. Je človek poln idej, zagona in energije, ki jo vedno z veseljem deli z okolico. Ne zamudite večera dobrega rap-a! Vstopnine ni. Se vidimo?

Kulturni je za nami! Se vidimo zopet prihodnje leto!