Gledališko – lutkovna predstava za odrasle “Kaj pa, če je vse res?”

Kdo ali kaj je mati vseh zarot? Lutkovna skupina Zrna/Lutkovni krožnik v lutkovni predstavi za odrasle »Kaj pa, če je vse res?« ugotavlja, da pravzaprav ne iščemo matere, ampak babico, prababico, prateorijo. Pridružite se nam v petek, 24. februarja, ob 20. uri v konjiškem Patriotu in skupaj bomo zabredli v »živo blato« konspirologije. Vstopnine ni, tuš zagotovljen.

Ideja, dramaturgija, režija, likovna zasnova, izdelava lutk in scene: Krožnik/Zrna
Konspirologi: Maja Sajko, Martina Breznik, Sebastijan Pregl, Kaja Strnad, Katarina Tič, Ela Leskovar, Katarina Brdnik, Aljaž Rožič, Tina Goričan
Tehnika: Anton Zvonko Španbauer
Mentor: Matevž Gregorič

Društvo Koruzno zrno in njegovo Lutkovno gledališče Koruzno zrno je bilo ustanovljeno v Slovenski Bistrici leta 1997. Namen društva je raziskovanje lutkovnega medija. V produkcijah raziskuje zakonitosti materialov in jih, povezane večinoma v avtorske zgodbe, upodablja v formi lutkovnih predstav. Kot podmladek Lutkovnega gledališča je bila leta 2006 ustanovljena Lutkovna skupina Zrna. V letu 2009 se je koprodukcijsko in izobraževalno povezala s Srednjo šolo Slovenska Bistrica in ustanovila Lutkovni krožnik kot obšolski izobraževalni program. Njegov namen je gledališko – lutkovno izobraževanje, raziskovanje in zagotavljanje kontinuitete lutkovnega ustvarjanja. V tem času so nastale številne uspešnice: Izpovedi Irine Kokounat, Don Kihot, Absurdofobija, Kostanj posebne sorte, Urška in Batman je bolan.

Kulturni je za nami! Se vidimo zopet prihodnje leto!